OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
Ďuro 2012

NÁZOV PODUJATIA:

 

                  PÁLENIE ĎURA S PAMIATKOU NA  

                                     PAĽA DEMITRU

 

 

     Moje meno je Milan Jakúbek, a ako člen Folklórneho súboru Strážov v Ilave a zástanca folklórnych tradícii, by som chcel zorganizovať za pomoci členov FS, kamarátov, firiem a tiež podpory sponzorov, akciu pre všetkých občanov z okolia okresu Ilava, pálenie obrovského Ďura.

     Postavením Jurského ohňa ukončíme dlhú a chladnú zimu a jeho zapálením privítame príchod jari. Teplo zaručujem. Toto podujatie sa uskutoční za každého počasia dňa 28. apríla 2012 v Ilave na lúke pod Laštekmi, od 12 hodiny za sprievodu ďalších atrakcií, súťaží pre deti aj dospelých. Samotné zapálenie veľkého Ďura sa začne vo večerných hodinách za doprovodu ohňostroja. Čo sa týka súťaží, tak približne 10 žiackych družstiev DHZ bude bojovať v požiarnom útoku o najlepší čas na terč. Po skončení začne pretek drevorubačov a pilčíkov v spracovaní dreva ručne i s motorovou pílou, v rôznych disciplínách. V priebehu dňa by sa mal uskutočniť zoskok parašutistov, odovzdanie busty Paľa Demitru s venovaním hokejistom tímu Dukla Trenčín. Ešte jedna taká maličkosť, o ktorej nebudem písať, lebo je v rámci náročného vybavovania – prekvapenie dňa.

     Prečo práve s pamiatkou na Paľa Demitru.

Dôvodov je viac. Začnem tým, že osobne som ho poznal, spolužiak zo základnej a strednej školy. Keď minulý rok na MS v Bratislave skončil, rozlúčil sa s reprezentáciou, tak som ho chcel povzbudiť a zároveň pozval do Ilavy na jednu akciu,  ktorá sa mala konať tento rok.

     V roku 2009 na 1.mája sme postavili 38 metrov dlhý máj, len ako rekord nám ho neuznali, lebo na Kysuciach v obci Horný Kelčov postavili vyšší, aj keď kratší. Nakoľko my sme ho zakopali 2,5 m do zeme, a tým nám chýbalo 1,5 m.

    

 Prikladám DVD. /20min film s celého priebehu od Brezna až po Ilavu/

 

     Tento rok som chcel postaviť máj cez 40 m dlhý, tak aby od zeme mal 38, a práve preto som pozval aj Paľa. No po páde lietadla a veľkej tragédii som z toho upustil a neskôr ma napadla iná myšlienka. Postaviť veľkého Ďura, o ktorom som sníval už dávno predtým. Ale aby to malo s Paľom niečo spoločné, tak na jeho pamiatku bude mať Ďuro 38 poschodí.

    Nebude to len o Palovi. Spolupracujem s jednou Moravskou pílou na ktorej sa pripravuje na mieru drevenná konštrukcia Ďura, tak nemôžem zabudnúť aj na jeho Českých spoluhráčov Jozefa Vašíčka, Jána Mareka ,Karela Rachúnka a celého tímu  Lokomotývi  Jaroslavľ.

     Na toto podujatie sa príde určite pozrieť veľa ľudí, ktorí ho poznali osobne, či z médií, spolužiakov, kamarátov a na Slovensku určite nie je Slovák, ktorý by nevedel kto to bol.

     Preto prosím všetkých tých, ktorí môžu prispieť svojim spôsobom, či už finančným, darom, cenami pre súťažiacich, aby mi pomohli zorganizovať tento skvelý deň v rámci svojich možností.

    Dohodou na čísle  0905967455,

alebo na číslo účtu Občianskeho združenia Folklórneho súboru Strážov s uvedením účelu.

 

                     VÚB   Číslo účtu :  1787465753/0200

 

 

Prikladám dva krát sponzorskú zmluvu.

 

 

 

     Ďakujem za každú pomoc a osobne Vám zaručujem neskutočne šialený zážitok, ktorý sa stane jeden krát za život, už len pri pohľade na

                                                                                           

                                                   veľkého Ďura

 

 

 

 

                                                                         Organizátor  za FS Strážov

 

                                                                                              Jakúbek Milan

 

 

 

 

Tvorba webových stránok na WebLahko.sk  |  Nahlásiť protiprávny obsah!  |   Mapa stránok